Onderzoeken: bescherming tegen ongewenste invloeden

Solvay werkt met geavanceerde materialen en specialiteitschemicaliën en zet zich in voor het ontwikkelen van oplossingen voor belangrijke maatschappelijke uitdagingen. Met 24.500 werknemers verspreid over 61 landen, innoveert en werkt Solvay samen met klanten in veel diverse eindmarkten. Denk hierbij aan producten die terug te vinden zijn in vliegtuigen, auto’s, batterijen, smart devices, medische toepassingen et cetera.

De locaties van Solvay bevinden zich zowel in risicovolle gebieden als in minder risicovolle gebieden. Voor Solvay is het belangrijk om 24/7 duidelijk in beeld te hebben wat de risicoclassificaties per locatie zijn. Zo kunnen zij bepalen welke maatregelen er getroffen moeten worden om de locaties te beschermen tegen ongewenste invloeden van buitenaf (inbraak, sabotage, terrorisme en andersoortig ongewenst bezoek). Gezamenlijk hebben wij de stip aan de horizon bepaald: alle beveiligingsrisico’s per locaties zijn gedigitaliseerd in beeld, waarbij het verkrijgen en beheren van deze data zo ver als mogelijk wordt geautomatiseerd.

Organiseren: juiste security classificatie door algoritmes

Samen met de klant zijn we de uitdaging aangegaan, waarbij we begonnen zijn met het inrichten van de benodigde vraagstructuur. Dit om de complexe algoritmes in te richten die nodig zijn om geautomatiseerd tot de juiste security classificatie te komen. Dit hebben wij bereikt door ons helemaal onder te dompelen in dit vakgebied.

Ontwikkelen: security vulnerability self-assessment webapplicatie

De bagage vanuit voorgaande stappen hebben wij vertaald naar de security vulnerability self-assessment webapplicatie. Doordat de Site Securitymanager van de betreffende locatie de organisatie specifieke survey invult, ontvangt ook de Global Head Security een volledig geautomatiseerde rapportage van de risico’s. Daarnaast ontvangt hij direct verbeterpunten en voorstellen om budget te kunnen besparen. Ook kan de auditor de ingevulde vragenlijst van de Securitymanager inzien en de antwoorden controleren door de ingerichte auditor functie, waardoor er zekerheid is of de survey volledig correct is ingevuld. De applicatie is te gebruiken voor verschillende assessments die zijn eigen vragenlijsten en specifieke onderdelen heeft. Denk hierbij aan verschillende type locaties, sales, industrial of bijvoorbeeld warehousing. En wat het extra innovatief maakt is de mogelijkheid om de bigdata te analyseren, waardoor er unieke inzichten verkregen worden in de mogelijkheden om de beveiliging van de locaties te maximaliseren.

Solvay heeft hiermee een webapplicatie in handen die wereldwijd gebruikt wordt om zo de site security kristalhelder in beeld te krijgen en hierop te sturen en het maximaal te verbeteren.

Gebruikte technieken: JDI Backoffice in Play framework, JDI boilerplate in VueJS, Webpack en Zabbix monitoring.

Optimaliseren: optimaal securitylevel

Het securitylevel wat Solvay heeft behaald met de security vulnerability self-assessment webapplicatie behouden zij door te blijven onderzoeken naar welke mogelijkheden en kansen er nog meer liggen.