Onderzoeken: procesoptimalisatie noodzakelijk

Industrieslijperij Van Frankenhuyzen is een toonaangevende organisatie in productie van metaalbewerking gereedschappen voor verschillende industrieën, zoals de lucht- en ruimtevaart, mijnbouw, mallen, matrijzen of automotive industrie.

Van Frankenhuyzen liep aan tegen lange doorlooptijden tijdens het produceren van tailormade diamantfrezen. Het maken van enkelstuks was een tijdrovend en kostbaar proces, doordat het veel handmatige stappen kende. Hierdoor lag ook de foutmarge hoog. Samen hebben wij de stip aan de horizon geplaatst: het productieproces volledig automatiseren voor de organisatie en voor de eindklant, waardoor levertijden verkort worden en de foutmarge minimaal is.

Organiseren: primair bedrijfsproces omsluit als tweede huid

Samen delen we alle aanwezige kennis en informatie, waardoor het primaire bedrijfsproces bij Van Frankenhuyzen ons omsluit als een tweede huid en onze rugzak goed gevuld is voor het vervolg van de reis. De tijd die wij hier gezamenlijk insteken is het meer dan waard. Door klein te beginnen en vervolgens kleine stappen te nemen was het mogelijk om het concept snel in de markt te testen.

Ontwikkelen: online product configurator PCDENDMILL.com

De rugzak vol informatie hebben wij vertaalt naar de webapplicatie PCDENDMILL.com. Een online product configurator waarmee de eindklant zelf zijn eigen diamantfrees ontwerpt aan de hand van zijn specifieke behoefte. Het uiteindelijke ontwerp wordt online en realtime vertaald in een 3D-model, zodat de klant goed kan bepalen of zijn frees configuratie juist is. Nadat de eindklant tevreden is met het ontwerp, ontvangt hij direct online zijn offerte!

Zodra de klant akkoord geeft op de offerte, worden alle gegevens het ERP-systeem ingeschoten om vervolgens direct de productie op te starten. Het unieke hieraan is dat de gegevens ook online naar de CNC- en lasermachines gestuurd worden, waardoor de machines zonder de branche bekende steltijden altijd draaien; 24/7!

Industrieslijperij Van Frankenhuyzen produceert met de Smart Industry webapplicatie PCDENDMILL.com nu 24/7 met korte doorlooptijden van minder dan 5 werkdagen, waarbij de branchestandaard 6 weken is en ook nog eens met een foutmarge van 0. En omdat alle steltijden verwijderd zijn uit het productieproces is de kostprijs niet meer afhankelijk van de batchgrootte.

Gebruikte technieken: JDI Backoffice in Play framework en Zabbix monitoring


Optimaliseren: mogelijkheden en kansen met configurator

De voorsprong die Van Frankenhuyzen heeft behaald met de online product configurator behoudt hij door te blijven onderzoeken welke mogelijkheden en kansen er nog meer liggen. Zo is hij begonnen met een diamantfrees en zijn er inmiddels meerdere producten aan de configurator toegevoegd.