Kostenbesparende oplossing

Heb jij als bedrijf of organisatie te maken met veel bezoekers of drukke verkeersstromen en wil je hier proactief op sturen? Dan is het voor jou noodzakelijk om dit goed te monitoren. Hier zijn verschillende middelen voor verkrijgbaar in de markt. Echter zijn deze vaak kostbaar en is het tijdrovend om deze binnen jouw bedrijf te implementeren. Daar hebben wij een oplossing voor bedacht: de druktemeter. Een innovatieve en kostenbesparende oplossing in meerdere opzichten.

Wil jij de druktemeter een maand kosteloos op proef? Laat dan je gegevens achter onder aan deze pagina!


Het Ministerie van Economische zaken en Klimaat heeft de werking van onze Druktemeter in beeld gebracht. Meer hierover lees je in dit nieuwsbericht.

Druktemeter aan het werk

Kort gezegd is de druktemeter, ook wel WTM-Pod (Wifi Traffic Monitor) genoemd, een middel om bezoekersstromen, verkeersstromen of straatactiviteit te meten. Eigenlijk alles wat je wilt meten, waar personen bij betrokken zijn. Het werkt als volgt:

  • Op basis van Radio Frequentie (RF) signalen registreert de druktemeter smart devices
  • De druktemeter registreert het aantal devices, het tijdstip, de duur van aanwezigheid en de afstand.
  • De druktemeter registreert alle gegevens zonder hierbij persoonsgegevens te registreren, dus geheel AVG-Proof!
  • De druktemeter stuurt statistische gegevens door naar een app of website, zodat jij en jouw klanten weten waar zij aan toe zijn.
  • Op basis van de verzamelde gegevens is het mogelijk om heel accuraat voorspellingen te doen over bijvoorbeeld de bezoekersaantallen.
AVG

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft in het verleden veelvuldig onderzoek gedaan naar het gebruik van wifi-tracking door bedrijven en gemeenten. Over de toepassing van wifi-tracking is de AP kritisch, de AP stelt hoge eisen aan het gebruik hiervan. De druktemeter werkt anders dan de conventionele systemen. Mobiele telefoons maken gebruik van het MAC-adres om verbinding te maken met een wifi-netwerk. Het MAC-adres is een persoonsgegeven. Doordat de druktemeter slechts een gedeelte van het MAC-adres verwerkt is er geen sprake van het verwerken van persoonsgegevens, hierdoor is de AVG niet van toepassing.

Afbeelding1
Optimale klantbeleving

Door stromen in beeld te brengen, zoals bezoekersstromen of verkeersstromen, is het mogelijk om de klantbeleving te optimaliseren. Zo kan bijvoorbeeld een bezoeker aan een winkelcentrum online zien of het druk is en op welk tijdstip hij/zij het beste het winkelcentrum kan bezoeken. Hierdoor wordt het voor de werknemers ook een stuk aangenamer om hun werk uit te voeren, win-win! En wat denk je van het meten van de verkeersstromen op drukke wegen? Door de drukte op een weg inzichtelijk te maken, weet je waar de knelpunten zitten en kan je hier verbeteringen in aan brengen.

Heatmap druktmeter
App of website

De druktemeter registreert alle statistische gegevens, echter is dit nog ruwe data. Om deze gegevens inzichtelijk te krijgen wordt de data overgezet naar een speciaal voor onze klanten ingerichte backoffice. Dit zodat je altijd realtime over de juiste informatie beschikt en hierop direct kan sturen. In de backoffice wordt de ruwe data omzet naar gestructureerde en bruikbare informatie. Deze informatie is direct inzichtelijk in een gekoppelde app of een daaraan gekoppelde website. Ook is het mogelijk om de druktemeter direct te koppelen aan een outdoor ledscherm, zodat je direct kan communiceren met de aanwezigen. Via een gekoppelde app zijn alle statistische gegevens die verzameld zijn beschikbaar en zijn de historische statistische gegevens ook direct inzichtelijk. Is alleen de website gekoppeld, dan zie je de realtime statistische gegevens van dat moment. Welk middel het beste bij jou past, is afhankelijk van jouw wensen. Wij adviseren jou hier graag in.

Druktemeter actief in gebruik

Diverse organisaties maken momenteel gebruik van onze druktemeter en optimaliseren hierdoor hun processen en klantbeleving. Zo meet een afvalverwerkingsbedrijf het bezoek aan haar milieustraat met als doel de bezoekersstromen beter te reguleren en haar medewerkers een veiligere werkplek te bieden. De druktemeter is zo ook in gebruik bij diverse winkelcentra. Hierdoor weten inwoners vooraf en op welk tijdstip zij rustig boodschappen kunnen doen en de minste kans hebben op een besmetting van het Coronavirus. Wij vertellen jou graag meer over andere cases waarin de druktemeter onze relaties realtime van de juiste informatie voorziet!

Jarno Eggink

Wil jij de druktemeter in gaan zetten of gratis een maand op proef?

Neem dan contact met mij op en dan ga ik voor jou aan de slag!


iconJarno Eggink icon085 - 00 473 57 Of laat je gegevens achter