Help mij even...
‘Een hackathon of hackdag wat is dat eigenlijk? Gaan jullie dan gewoon een dagje spelen met computers? Lekker dan, wat heb ik daaraan als klant? Ga lekker in je eigen tijd spelen!’


Wees gerust, het is zeker geen dagje spelen. Het is ‘serious business’, het brengt ons en onze klanten juist een stap verder. Maar om het even helemaal helder te hebben, dit is wat onze alleswetende Wikipedia erover zegt: https://nl.wikimedia.org/wiki/Hackathon. Alleen zijn we er geen 24 uur mee bezig, maar een goede werkdag. Waarbij wel vermeld moet worden dat we toch echt wel doorgaan tot we de oplossing hebben. We willen tenslotte toch de prijs winnen: het gevoel van euforie!

Het uitdagende doel

Al bij het wakker worden gaat het kriebelen. Vandaag is de hackdag, gaat het ons lukken? We zijn er met zijn allen vroeg bij en brengen het doel van deze dag gezamenlijk in beeld. Namelijk dat iedere medewerker online via zijn mobiel een heerlijk bakje koffie kan bestellen die vervolgens ook nog eens volledig geautomatiseerd bezorgd wordt. En als extra uitdaging moet de koffie op elke willekeurige plek in ons kantoor bezorgt kunnen worden, waar de medewerker zich dan op dat moment bevindt. Dit kan dus een totaal andere plek zijn dan de plek waar vandaan de koffie is besteld! En dit alles met behulp van een rotbotarm en een MiR-robot, die ter beschikking zijn gesteld door Gibas.

Vol gas aan de slag!

De case wordt in beeld gebracht, middels Event storming. Nee het is geen stormbaan en ja het is weer zo’n term, maar lang leve wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Event_storming!

In het kort komt het erop neer dat alle stappen in beeld worden gebracht. Hierbij wordt bepaald wie, wat, waar en wanneer gaat doen en wat hierbij nodig is. Dit kost eventjes tijd, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Vol gas en met een volle bak aan energie gaan wij aan de slag.

De euforie

De eerste euforie momenten maken we mee. De MiR-robot rijdt zijn rondje door het pand met zelfs een toepasselijk liedje erbij! Het lukt ons om de robotarm zelf koffie te laten zetten en zelfs op de MiR-robot te laten plaatsen. Ook de mobiele app begint zijn vorm aan te nemen… En dan is het tijd voor het spannendste gedeelte van deze dag: het koppelen van de MiR-robot aan de robotarm en de app en deze met elkaar laten praten. YES!!! De euforie is groot als blijkt dat het werkt. Een betere prijs hadden we ons niet kunnen bedenken.

Een stap verder

Samen zijn wij met deze hackdag een stap verder gekomen, maar ook onze klanten hebben hier voordeel bij. En zoals eerder gezegd, de hackdag is echt niet alleen maar spelen. Alle learnings uit de hackdag hebben wij namelijk direct toegepast bij Industrieslijperij Van Frankenhuyzen. Zijn bedrijf is volop bezig om het bedrijfsproces volledig te automatiseren en door onze hackdag zijn zij hier nu een stap dichterbij gekomen. Het is nu mogelijk om zijn producten geautomatiseerd aan het meetinstrument aan te bieden en de MiR-Robot volledig autonoom de producten te laten transporteren naar de volgende bewerkingsstap. Een echt voorbeeld van een industrie 4.0 bedrijf! 

Ben jij geïnteresseerd in Industrie 4.0 en wil je weten wat wij hierin voor jou kunnen betekenen?

Laat dan je gegevens achter via onderstaand formulier en dan nemen wij contact op met jou. Natuurlijk mag je ons ook altijd bellen!