API-koppeling voor de snelle lezer

Voor een snel overzicht vind je hieronder de kenmerken en voordelen van een API-koppeling bouwen. Heb je behoefte aan toch wat meer informatie? Lees dan hieronder rustig op je gemak verder.

  • Een API is een koppeling tussen verschillende software
  • Een API zorgt voor geautomatiseerde data communicatie tussen verschillende software
  • Een API optimaliseert processen
  • Een API zorgt ervoor dat jij efficiënter kan werken
  • Een API maakt een nieuwe webapplicatie/software overbodig
  • Realtime dezelfde informatie in elk systeem en dus altijd up-to-date
  • Geen dubbele invoer meer in verschillende systemen
  • Ervaring is volop aanwezig, zoals bijvoorbeeld met EXACT, AFAS, ERP-systemen, ARIS, Zapier en nog veel meer!
Nieuwe webapplicatie overbodig door API-koppeling

API staat voor Application Programming Interface. In het kort komt het erop neer dat een API een koppeling is tussen verschillende webapplicaties. Door een API te gebruiken is het ontwikkelen van een nieuwe allesomvattende webapplicatie niet meer nodig. Gebruikers zijn tenslotte bekend met de huidige systemen en processen die op deze webapplicaties zijn aangesloten.

API fungeert als tolk

Een API-koppeling fungeert als een tolk tussen de verschillende webapplicaties. Webapplicaties spreken namelijk ieder hun eigen taal. En het belangrijkste is dat een API-koppeling ervoor zorgt dat informatie wordt gedeeld tussen de afzonderlijke webapplicaties. Hierdoor is het niet meer nodig om per systeem informatie, zoals bijvoorbeeld NAW-gegevens, in te voeren. Zodra je het in één applicatie invoert wordt het direct via de API-koppeling gedeeld met de overige webapplicaties. Je werkt dus efficiënter en betrouwbaarder. Gebruikers behouden hun vertrouwde applicaties én worden veel beter ondersteunt tijdens hun dagelijkse taken. Efficiënt voor jouw bedrijfsvoering en ook voor jouw samenwerkingspartners.

Volop ervaring in API-koppeling bouwen

Om uiteenlopende webapplicaties goed te kunnen koppelen via een API, heb je ervaring nodig. Ervaring die volop aanwezig is bij JDI smart web applications. Zo maken wij koppelingen op basis van verschillende technieken zoals: SOAP en Rest APi’s en XML. En een kleine greep van de applicaties waarmee wij dan koppelen delen wij graag met jou:

Accounting
Exact, Afas, Snelstart, Twinfield, Accountview

eCommerce
Zaphier, Magento, Mijnwebwinkel.nl, Woocommerce, OCI

ERP
Bemet Plan de Campagne, MKG, Aris, Vantage, OCI, Renflex, DGE

Content
IceCat, OneTrail, Akeneo, Desk, PimCore, EasyBase, Transferro

Printing
Enfocus Switch

Overig
BAG, OBI4WAN, EDU-iX, ARIS en ESRI

Staat jouw applicatie er niet bij? Geen probleem dit was ook maar een kleine greep uit onze rugzak vol met ervaring. Hieronder lees je hoe je met ons in contact komt om jouw API-koppeling te bespreken.

Wil jij meer efficiëntie met een API-koppeling?

Dan komen we graag met jou in contact. Wij helpen jou om de juiste API-koppeling te bouwen tussen jouw webapplicaties.