Kristalheldere risicoclassificaties

Jouw bedrijf is internationaal opererend en heeft locaties over heel de wereld. Deze locaties bevinden zich in risicovolle gebieden, maar ook in minder risicovolle gebieden. Ongewenste invloeden van buitenaf, zoals inbraak, sabotage, terrorisme en ongewenst bezoek liggen op de loer. Belangrijk dus om kristalhelder te hebben wat de risicoclassificaties per locatie zijn. Want alleen dan weet je welke maatregelen er getroffen moeten worden om de locaties tegen deze invloeden te beschermen.

De security vulnerability self-assessment webapplicatie brengt de risicoclassificaties per locatie voor jou efficiënt en accuraat in beeld. Zo weet je precies of een bepaalde maatregel wel nodig is of dat het wellicht ook zonder kan zodat je proactief op het budget kunt besparen.

Hoe het werkt

De Head of Security verslindt doorgaans een hoop papierwerk, waarbij het lastig is om het overzicht te houden. Laat staan om te zien waarop moet worden gestuurd of kan worden bespaard. De security vulnerability self-assessment webapplicatie neemt dit werk uit handen. De webapplicatie is webbased en is ingericht aan de hand van jullie organisatie specifieke survey met daarbij de geldende veiligheidseisen. Jouw securitymanager vult de survey in voor de locatie waar hij voor verantwoordelijk is. Als Head of Security zie jij vervolgens precies welke Securitymanager dit nog moet doen of ermee bezig is. En nog fijner, je hoeft er zelf niet achteraan want er worden automatisch reminders verstuurd aan de Securitymanager om de survey uit te voeren.

Volledig geautomatiseerde rapportage

Het eindresultaat is een, door de ingerichte algoritmes, volledig geautomatiseerde rapportage per locatie met een site security classificatie en site risklevel. En als extra bonus geeft de applicatie verbeterpunten aan en mogelijkheden waarop je kan besparen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan securitymaatregelen die niet benodigd maar wel aanwezig zijn.

En er zijn nog veel meer voordelen. Zo kan de auditor de ingevulde vragenlijst van de Securitymanager inzien en de antwoorden controleren, waardoor je zeker weet of de survey correct is ingevuld. Daarnaast is de webapplicatie te gebruiken voor verschillende type assessments, denk hierbij aan Industrial of Administrative locations.

Stap voor met security vulnerability self-assessment

Om de webapplicatie zo efficiënt en accuraat mogelijk te laten opereren, onderzoeken wij gezamenlijk periodiek welke mogelijkheden en kansen er te benutten zijn. Hierdoor blijf je altijd minimaal een stap voor op invloeden van buitenaf!

Bekijk één van onze cases over de Security vulnerability self-assesment webapplicatie.

Wil jij kristalhelder hebben wat de risicoclassificaties per locatie bij jouw organisatie zijn?

Laat dan je gegevens achter via dit formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!